У Харківському Центрі зайнятості представники національної Гвардії України чекають на рекрутів

фото InsiderNews

Зважаючи на значне підвищення окладу бійців Збройних Сил та Національної Гвардії України зросла і зацікавленість службою за контрактом. Про неї можна дізнатися і у Харківському міському центрі зайнятості. Міні-ярмарки вакансій, які проводять рекрутери, що можуть проінформувати всіх бажаючих, проходять там тричі на тиждень — у понеділок, вівторок та середу.

— Поки що неможна говорити про якусь конкретну статистику, але людей почало приходити більше, — говорить начальник Східного відділення комплектування іміджево-видавничого центру НГУ підполковник Олексій Костін.

Зараз на міні-ярмарку вакансій НГУ щотижня приходять біля 60-70 чоловік. Звісно не всі вони потім захочуть вступити до лав Нацгвардії – зустрічі носять інформаційний характер. Та й не всіх візьмуть. За словами підполковника Костіна, один з головних факторів, на який звертають увагу рекрутери – мотивація. Майбутнім бійцям потрібно пройти ґрунтовний психологічний тест та співбесіду. Минулого року через центр занятості до Східного відділення комплектування з бажання оформити контракт звернулося 52 осіб. Та блакитний берет одягли лише 35. Звісно, одної мотивації недостатньо. Потрібно мати відповідну фізичну підготовку. Також всі рекрути проходять спеціальну перевірку. Ці вимоги виглядають цілком логічно. А ось те, що до Нацгвардії не беруть із татуюванням – міф. Але лише частково.

— Насправді у цьому питанні грає роль значення татуювання. Наприклад, осіб із кримінальними «наколками» навряд чи візьмуть. Але у інших зображень, звісно в помірній кількості, немає нічого аж надто поганого, — коментує Старший інспектор Східного відділення комплектування ІВЦ НГУ Наталія Юрченко.

Як приклад – бійці полку спеціального призначення «Азов», що полюбляють патріотичні тату. До речі, бажаючі служити саме у цьому підрозділі теж можуть звертатися Східного відділення комплектування, оскільки цей підрозділ також входить до НГУ.

Якщо «Азов» бере участь у бойових діях на лінії зіткнення, як спеціальний підрозділ, то переважна частина НГУ в зоні проведення ООС знаходиться на 2й та 3й лініях. Також нацгвардійці виконують правоохоронні функції, забезпечують громадський порядок, охорону державних будівель та конвоювання. Мінімальний оклад рядового нацгвардії з січня 2019 року – близько 9 тисяч гривень. У зоні ООС ця сума збільшиться вдвічі.  

— Хочу зауважити, що бійці Нацгвардії мають дещо краще матеріально-технічне забезпечення, ніж їх колеги з ЗСУ, — розповідає підполковник Олексій Костін.

Також він зауважує, що не дивлячись на те, що і НГУ, і Збройні Сили разом стоять на захисті Батьківщини, їх функції різняться. Так само як і їх потреби  — наприклад, у нацгвардії немає потужного ракетного ПВО, а переважна більшість техніки легкого класу. Але для тих, хто хоче вступити саме до лав ЗСУ теж проходять подібні міні-ярмарки.  

— У нас також можна поспілкуватися з рекрутерами Збройних Сил, а також Нацполіції. Я вважаю, це хороший спосіб допомогти тим, хто хоче стати на захист України, — каже начальник відділу профорієнтації міського Центру занятості Валентина Ківіренко.

Рекрутери нацгвардії кажуть, що вони готові прийняти всіх бажаючих, якщо вони відповідають вимогам НГУ. Але зізнаються: зараз НГУ особливо потребує медиків та водіїв. Їм, до речі, і платять більше.

Загрузка…