У Харкові презентували програму допомоги бiйцям АТО — «Без броні»

Завдання «Без броні» - згуртувати небайдужі організації навколо допомоги ветеранам АТО.

фото ibsidernews

Коли люди повертаються з війни вони поводять себе по різному. Хтось тамує душевний біль алкоголем, хтось ховає жахливі спогади у глибині душі, а хтось йде до психолога. Про те чому саме у останніх найбільше шансів пристосуватися до мирного життя можна було дізнатися на нещодавній прес-конференції у прес-клубі «Накипело». Її спікерами стали учасники програми допомоги демобілізованим учасникам АТО «Без броні».

Проект «Без броні» було створено у вересні 2015 року. Це не лише однойменний сайт, це мережа не байдужих організацій та спеціалістів, що можуть надати різноманітну безкоштовну допомогу нашим демобілізованим воїнам. Зараз у проекті беруть учать 300 організацій з усієї України. З них 33 у Харківській області. Усі вони перевірені та надійні.

— Психолог це не лікар. Психолог просто допомагає розібратися у собі. Для АТОшників це дуже важливо. Тим, хто ще не наважився відвідати психолога скажу: це не слабкість, це сміливий вчинок. Треба бути сміливою людиною, щоб чесно подивитися на свої проблеми – говорить психолог «Без броні» Тетяна Руденко.

Т. Руденко

Окрім психологічної допомоги організація може надати юридичну, медичну та професійну підтримку демобілізованим. Проте психологи є чи не найбільш затребуваними спеціалістами.

— Коли я повернувся з АТО, то випадково з просоння вдарив свою жінку. Тоді мені стало страшно: а хто ж я тепер? Тоді зрозумів, з цим потрібно щось робити. Зараз я сам, як ветеран двох воєн надаю психологічну допомогу побратимам, — говорить Олег Оберніхін афганець та АТОшник. Прийшовши відповідне навчання він допомагає військовим зі сходу подолати внутрішні травми.

Олег Обернихин

Усі спікери прес-конференції впевнені: програми на кшталт «Без броні» зараз необхідні.

 

 

 

Загрузка…