Харківських абітурієнтів запрошують до «інкубатору»

Українська Академія Лідерства (УАЛ) пропонує безкоштовно отримати неформальну освіту за 10 000 USD

Харківських абітурієнтів запрошують до «інкубатору»

УАЛ не обіцяє легкого життя своїм студентам – маркетинг, психологія, точні науки, юриспрунденція, ораторське мистецтво… Початок занять о 6.45 – закінчення о 22.30. А після цього можна ще попрацювати вночі над окремими проектами. І так 10 місяців! Після подібного навчального пекла університетський розклад – легка прогулянка. Але охочих отримати таку освіту стає все більше.

Академію було засновано у 2015 році на грантові кошти американських організацій. Її мета – виховати справжнього лідера, героя майбутніх часів: освіченого та фізично розвиненого трудоголіка. Зараз проект діє у Львівській, Харківській, Запоріжській, Полтавській, Київській та Миколаївській областях. Диплом, отриманий після завершення курсу навчання, не має офіційного визнання. Засновники УАЛ позиціонують свій заклад як такий, що дає реальні навички та знання, а не папірці. Причому це, в першу чергу, так звані «soft skills» — вміння, що можуть знадобитися на будь-якій посаді, і не обов’язково керівной.

— Наші студенти живуть у спеціальних «гуртожитках». Зранку обов’язкові фізичні вправи. Потім заняття з найкращими менторами України – серед них відомі вчені, колишні урядовці, психологи та інші. Ввечері культурна програма – відвідування театрів, музеїв та концертів. А після 22.30 наші студенти можуть зайнятися своїми власними проектами, — розповідає Ірина Тулякова, менеджер Харківського осередку УАЛ.

Потенційні студенти Академії – молодь віком від 16 до 18 років, випускники шкіл, технікумів та коледжів. Але й студенти перших курсів можуть стати членами УАЛ, якщо зважаться взяти для цього академвідпустку.

Орієнтовна ціна 10-місячного курсу навчання – 10 000 USD. Та ці кошти беруть на себе грантодавці.

Потрапити до УАЛ непросто. Серед багатьох охочих, організатори оберуть лише 200 студентів. Їх розселять у п’яти центрах Академії,  причому спеціально, якнайдалі від дому. Тобто Харків’яни будуть навчатися у Львові та навпаки. Подорожам та вмінню адаптуватися УАЛ взагалі приділяє багато уваги. Подорожі обіцяють не лише Україною, а й країнами ЄС. Усі 200 студентів відвідають одним туром Францію, Німеччину, Бельгію, Нідерланди та Швейцарію безкоштовно.

Така ідея своєрідного «інкубатору» лідерів, звісно, дуже цікава. Проте, лідерство виховують не лише ментори-вчителі та багатогодинні заняття. Найчастіше лідерські якості людина виявляє у складних життєвих ситуаціях, коли брати на себе відповідальність ризиковано та навіть небезпечно. Цьому не зможуть навчити ні психологи, ні вчителі, тут потрібна рішучість.

Хоча, хтозна? Можливо УАЛ вдасться зламати систему.

Загрузка…