У Харківського антимайданівця підозра на рак

Продовження судового засідання повинно було відбутися 18 грудня у Київському районному суді м. Харкова, в якому підозрюються антимайданівці Спартак Головачов, Валерій Калугін, Дмитро Пігорєв, Сергій Поліщук, у вчиненні масових заворушень, зокрема в захопленні ХОДА у 2014 р.

У Харківського антимайданівця підозра на рак
фото Insidernews

На судове засідання з’явилися лише двоє з підозрюваних, серед яких був Валерій Калугін  – колишній представник навколофутбольного середовища, який під час революції обрав сторону антиукраїнських сил. Також прийшли представники організації «Фрайкор», «Правого Сектора» та «Правої Молоді». Схвильованість одного з присутніх адвокатів була досить помітною, оскільки, судячи з усього, подібна зацікавленість патріотичних сил до цього судового процесу була вперше за довгий час. Тим не менш, у зв’язку з чисельною неявкою представників сторін, засідання було перенесено на 15 січня на 15:00.

Інший обвинувачений, Спартак Головачов, не з’явився на судове засідання через те, що перебуває в лікарні, за словами його захисника, з підозрою на рак. Колишній антимайданівець, судячи з дописів на сторінці в соцмережах, лишається прибічником своїх старих поглядів, зневажливо ставиться до існуючої влади та загалом українського питання.

Рік тому, у справі з’явилася нова суддя, Світлана Шмадченко. Попередній – Сергій Діденко – пішов у відставку, і справа почала слухатися з самого початку.

Захист заявив клопотання про пом’якшення запобіжного заходу, 12 жовтня 2016 року, на що суддя визначила запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 206 тис. 700 грн. Учасник штурму Харківської ОДА, Спартак Головачова, 13 жовтня 2016 року вийшов на свободу — за нього напередодні внесли заставу. Зараз він не лише вільно пересувається містом та країною (у соцмережах з’явилося його фото зі Львова), а й відвідує суди інших осіб, які також є обвинуваченими в справах, пов’язаних з сепаратизмом, вчиненні масових заворушень та антиукраїнській діяльності.

Серед захисників обвинувачених – Дмитро Тихоненков, який паралельно є адвокатом обвинуваченого в тероризмі Віктора Тетюцького. Спільно з адвокатом, Олександром Шадріним, вони перебувають в адвокатському об’єднанні «Тихоненков, Надоля, Шадрін і соратники» і за долею обставин в більшості випадків беруться за справи, пов’язані особами, які підозрюються в скоєнні злочинів антидержавницької спрямованості.

По завершенню судового засідання, суддя перепитала учасників сторін, чи не збираються до того часу від’їжджати з міста і призначила вищевказану дату для наступного розгляду справи. Наразі в даній справі немає жодного обвинуваченого із запобіжним заходом тримання під вартою.

Загрузка…