Де знаходиться вся інформація про політиків України?

Платформа під назвою “Політична пам'ять” включає профілі 90 тисяч україських політиків та 290 політичних партій. Про це розповіла координатор проекту - Олександра Кузіва.

фото інтернет

В Харкові презентували платформу “Політична пам’ять”, яка містить докладну інформацію про українських політиків, які хоч раз балотувались до Верховної Ради чи місцевих рад України. Будь-який користувач, заходячи на ресурс, може обрати для перегляду одну з трьох категорій — “Політики”, “Партії” чи “Політична агітація”.

Платформа “Політична память” має 90 тисяч профілів укранських політиків, на яких знаходиться їхня коротка автобіографія, аналіз декларацій, місця знаходжень громадських приймалень, інформація про помічників та партійну приналежніть. Остання категорія є однією з найбільш важливих, оскільки вказує на те, членом яких та скількох партій був політик.

-Балотування — це насправді дуже важливий пункт, на який багато людей не звертають увагу. Адже в категорії “балотування” зазначається партійність політика, тобто те, від якої саме партії висувався кандидат на вибори. У нас в базі є політики, які кожні вибори балотувались від різних політичних сил.Деякі з них встигли змінити до 8 різних партій — це каже про те, що вони відстоюють свої бізнес інтереси, — зазначила Олександра Кузіва.

Платформа також містить інформацію про 290 українських партій. У профілі кожної з них можна знайти дані про керівників та членів тої чи іншої політичної сили, їхню програму, джерела фінасування, доходи та витрати. Окрім того, можна дізнатися про так званий рівень опозиційності політичної партії.

-Окремо ми визначаємо індекс опозиційності в міських та обласних радах. Як це ми робимо? Ми порівнюємо всі голосування владних партій, які утворюють коаліцію, та партій, які декларуюють свою опозиційність. Насправді, дані показуюють, що рівень опозиційності дуже низький. Тобто ті партії, які нібито опозиційні та критично налаштовані по відношенню до влади, насправді “зрощені”. Показники ілюструють, що у владних партій та опозиційних є якісь домовленності, — розповіла координатор проекту.

Платформа “Політична пам’ять” — це онлайн інфраструктура для українських виробців про політиків та партії, які йшли на вибори до Верховної Ради та місцевих рад України. Ресурс розвоблений громадським рухом “ЧЕСНО”, який об’єднує активістів з громадських організацій Центр UA та Центр демократії та верховенства права, а також волонтерів з усієї України.

Загрузка…