На Харківщині ОТГ навчають бути цікавими

Вчора в «A-level HUB» відбувся тренінг з отримання навичок комунікацій для представників об’єднаних територіальних громад Харківщини.

На Харківщині ОТГ навчають бути цікавими
фото интернет

Тренінг мав на меті навчити представників харківських ОТГ основним практичним навичкам комунікації. Саме ці навички допоможуть учасникам зробити свої громади більш відкритими та цікавими, як для її жителів, так і для потенційних інвесторів. Програма заходу, перш за все, включала вправи прикладного характеру. Учасники вчились презентувати свої проекти для інвесторів, робити інфографіки та працювати з журналістами. Як повідомляє Оксана Якуніна, координатор з комунікацій в центральних регіонах України програми DOBRE, в проекті, окрім Харківщини, беруть участь ще шість областей. Зараз в їхніх громадах реалізується такий напрямок програми, як «публічна інформація та комунікація».

— Тренінг організований програмою DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» в рамках проекту USAID (Агентство США з міжнародного розвитку — прим.ред.). Програма працює в семи областях України, в тому числі, на Харківщині. Вона має багато напрямків діяльності, один з них – це комунікаційна складова. Нею займається Український кризовий медіа-центр, і саме ним організований цей захід для харківських громад. Зараз проблема в тому, що в громадах відсутні спеціальні відділи або посади, які б відповідали за комунікації. Такі тренінги – це поштовх до того, щоб в громадах створили ці відділи, — розказала Оксана Якуніна.

За словами спікера, в програмі DOBRE беруть участь тільки три громади Харківської області, проте на тренінг були запрошені всі бажаючі ОТГ.

— Харківщина була однією з тих областей, яка відставала в кількості об’єднанних громад. Але ми розуміємо, що цей процес потрібно підтримувати, тому було прийнято рішення запросити не лише ці три громади, а й всі інші, — пояснила О. Якуніна.

Як зазначила Арина Сатовська, експерт з комунікацій, щоб визначитися з тим, які вправи включати до програми тренінгу, в громадах попередньо проводилось опитування.

— Ми вирішили дати набір навичок, які точно знадобляться громадам. Яких саме навичок вони потребують, ми виявили шляхом опитування. Перші тренінги були теоретичними, проте згодом ми зрозуміли, що потрібно більше практики, — каже Арина Сатовська.

Нагадаємо, що програма DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» є проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), який виконує міжнародна організація Global Communities. Метою програми DOBRE є надання технічної та фінансової допомоги об’єднаним територіальним громадам.

Загрузка…