У Харкові люди, що вже півтора року чекають на здачу свого будинку, прийшли в прокуратуру

фото InsiderNews

Шахрайство на зведені новобудов і в наш час явище розповсюджене. Звісно, більшість забудовників поводять себе чесно, інакше попит на новобуди вже б давно наблизився до нульової відмітки. Але власникам квартир будинку за адресою Велика Панасівська 76 випав нещасливий жереб. Вони чекають на свої домівки вже біля півтора року. Але будівництво та земля на якій воно ведеться – під арештом. Мало того, що їх забудовник виявився аферистом, так ще й відповідна земельна ділянка фігурує у справі Михайла Добкіна. Колишнього мера Харкова підозрюють у махінаціях із земельними ділянками. Ошукані власники квартир звернулися до суду. Та на судові засідання представники прокуратури не з’являлися. А суддя, хоч і має право винести рішення «на розсуд суду», ним не скористався – два томи справи знаходяться на судовій експертизі у інституті ім. Бокаріуса. Зневірившись у нашій судовій системі жертви будівельної «розводки» самі навідались до Харківської обласної прокуратури. Також вони попросили про підтримку харківський осередок політичної партії «Свобода» та ГО «Потон».  

Зранку, біля приміщення прокуратури, вже стояло декілька десятків чоловік із плакатами, що закликали чиновників та правоохоронців виконувати свою роботу. За яку, між іншім, їм платять усі громадяни України. 

З представниками пікетувальників зустрілися представники прокуратури. У тому числі заступник прокурора Харківської області Олег Мельник. Вимога у власників квартир новобуду прості — негайно передати матеріали справи до суду, засідання якого відбудеться 21 січня 2019 року; забезпечити явку уповноваженого представника прокуратури до суду 21 січня 2019 року; винести догану прокурору, відповідальному за зрив попередніх судових засідань; доповісти про міри покарання, які будуть впроваджені до прокурора, що винен в саботуванні судових засідань у даній справі.

Усі ці вимоги було підписано вкладниками невдалого будівництва. Але, насправді була й ще одна вимога, а скоріше прохання – зняти арешт з будівництва. Це порадили зробити ще у міськраді – пороги якої теж оббивали власники квартир. Вони натякають на те, що забудовник пообіцяв їм продовжити будівництво. Таким чином, коли ситуація вирішиться, всі арешти знімуть і всі відповідальні отримають своє покарання, люди вже матимуть майже готове житло.

У прокуратурі поставилися до вимог з повагою. І Олег Мельник особисто пообіцяв, що прокурор з’явиться на чергове судове засідання, що пройде 21 січня. Також він запевнив, що на суді будуть представлені усі необхідні матеріали справи.

І «свободівці», і «Потон», і вкладники нещасливого новобуду спільні у одній думці. Наші правоохоронці та чиновники починають працювати лише тоді, коли на них тиснути.     

Загрузка…