У Харкові не можуть покарати прокурора за криваве ДТП

фото сайта Харків Тудей

Для харків’ян 2017 рік запам’ятається кривавими ДТП в жовтні місяці за участю Зайцевої та Дронова на вул. Сумській, яке забрало життя шістьох людей, а також за участю Марченка на Салтівському шосе, яке забрало життя двох мешканців міста.

Якщо під впливом громадськості, журналістів вдалось привернути увагу суспільства та керівництва країни до трагедії на вулиці Сумській та винні у скоєнні ДТП понесли покарання, то розгляду кримінальної справи у суді по обвинуваченню екс-прокурора М.Марченка ще кінця-краю не видно.

22 жовтня 2017 року на Салтівському шосе зіткнулися BMW під керуванням екс-прокурора Максима Марченка та «Славута», в якій були двоє братів. Водій Андрій Шатохін помер за тиждень після ДТП, а ще через чотири — помер пасажир «Славути» Сергій Шатохін. За версією слідства водій BMW зняв номери з машини та втік з місця пригоди, завідомо залишивши без допомоги постраждалих на місці ДТП. Його затримали, взяли під варту. Пізніше Марченко вийшов під заставу, водійські права також залишені йому судом.

З інформації потерпілих та їх представника по справі стало відомо, що в суді Московського району м.Харкова відбувається чиста профанація, а не розгляд справи. Можна зробити висновок, що з боку суду та сторони обвинуваченого під «юридичним» окозамилюванням, з травня 2018 року відбувається фальшування та затягування розгляду справи.

Було все! Сумнівні клопотання обвинуваченого, неявка обвинуваченого на розгляд справи до суду, ігнорування судом клопотань потерпілих, численні самовідводи суддів, бездіяльність державного обвинувача, порушення процесуальних норм як під час слідства, так і під час розгляду справи судом, тиск на свідків та залякування осіб, визнаних потерпілими. Навіть фільмували суддю про справі О.Майстренка https://www.facebook.com/100003783515751/videos/pcb.2165796303556466/2165791483556948 , який вів судовий розгляд справи у стані, так би мовити, «під мухою». Коли учасники помітили неадекватну поведінку О.Майстренка, то викликали поліцію, а суддя втік до нарадчої кімнати не закривши розгляд справи у встановленому порядку, всупереч процесуальному законодавству. Що це, як не прояв повної неповаги до Закону і до людського життя. Потерпілі повідомили також журналістам, що бачили, як М.Марченко заносив до суду пляшки спиртного після судових засідань. Мабуть руки дезінфікувати. До речі. Як стверджують свідки аварії, на місці ДТП М.Марченко перебував у стані алкогольного сп’яніння, ледь тримався на ногах, падав, навіть кусався. Але, завдяки тому, що його швиденько увезли (чи то батько, чи то знайомий прокурорський працівник) з місця ДТП прямісінько до приватної лікарні на деінтоксикацію, наступного дня в крові М.Марченко алкоголь виявлений не буде.

Як наслідок, із-за тяганини по справі в жовтні 2020 року закінчився термін притягнення до кримінальної відповідальності М.Марченка за ст. 135 КК України. Можна сказати, що це перша перемога М.Марченка, адже не дарма бігав за пляшкою оковитої.

Зі слів захисника потерпілих Євгена Самойлова:

— Потерпілі відчувають з боку судової та правоохоронної системи несправедливість, можливо корумпованість. Справа розглядається майже четвертий рік, четвертий суддя розглядає справу. Справа затягується умисно. В процесі розгляд потерпілі неодноразово звертались із клопотаннями про своєчасний розгляд справи.

Також, усі порушення судді О.Майстренка та бездіяльність прокурора по справі Д.Антоненка знайшли своє відображення в обґрунтованих заявах від потерпілих до Територіального управління ДБР, розташованого у м.Полтава. У заявах вимагалося внести до ЄРДР відомості про скоєння суддею О.Майстренком, прокурором Д.Антоненко кримінальних правопорушень, передбачених ст. 367 КК України. Всупереч вимогам ст. 214 КПК України обидві заяви в ДБР належним чином розглянуті не були, перелічені у заявах факти залишені без реагування.

Виникає питання: що робити батькам, дітям та родичам загиблих у ДТП за участю М.Марченка? Як відстоювати справедливість, якщо закони не працюють? Знов, як у випадку із Зайцевою та Дроновим, звертатись до Президента: візьміть, Цар-батюшка, будь ласка, під свій особистий контроль справу, бо не дотримуються судді та правоохоронці законів! Так і до кріпосного права дійдемо, а не до європейських стандартів життя.

Загрузка…