Луганські націоналісти виступили з приводу обрання митрополита Епіфанія

Луганські націоналісти виступили з приводу обрання митрополита Епіфанія
фото интернет

Собор обрав голову єдиної помісної Української церкви.

Головою помісної церкви став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній. Саме його кандидатуру висунула Українська православна церква Київського патріархату.

Рішення Об’єднавчого Собору має неймовірне значення для української нації. Об’єднання православних громадян України у складі єдиної помісної Української церкви — те, за що десятками років виступали націоналісти.

— Рішення Об’єднавчого Собору має неймовірне значення для української нації. Об’єднання православних українців у складі єдиної помісної Української церкви — те, за що десятками років виступали націоналісти, — прокоментував керівник інформаційної служби Національного Корпусу Луганщина Кирило Гладков.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Також Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. 15 жовтня синод РПЦ у Мінську вирішив розірвати відносини з Константинополем.

Загрузка…