Харків не здає звання «спортивної столиці»

фото InsiderNews

Щороку у Харкові проходять десятки спортивних заходів всеукраїнського та міжнародного рівня. Багато з них спрямовано не лише на професійних спортсменів чи іменитих «любителів», але й на пересічних людей, що просто люблять спорт. За цим показником Харків лідер в Україні. Та на 6-му форумі «Харків – спортивна столиця», що пройшов 7 грудня у прес-залі стадіону «Металіст» говорили не лише про це. Спікери заходу приділили чимало уваги розвитку маркетингової та інформаційної складової форуму.

На форум з’їхались представники всіх місцевих федерацій спорту — від футболу до спортивного деберцу. Усе було організовано по-європейськи сучасно та гарно. Про те, що подія відбувається у країні колишнього СРСР нагадувало лише повальне нагородження подяками форуму майже всіх департаментів міської ради та усіх районних відділів поліції Харкова. Останнім дякували за збереження порядку під час спортивних заходів.

Спортивні функціонери міської влади пригадали декілька цікавих спортивних подій, що відбулися у місті цього року. Серед них: Міжнародний турнір з бадмінтону «Kharkiv International», Міжнародний фестиваль із спортивних бальних танців «Ukr Dance Cup», Відкритий кубок з функціонального багатоборства «Kharkiv Athletic Challenge» та багато інших.

Важливість «вуличних» змагань підкреслив і голова Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Віктор Христоєв. Але разом з тим зазначив:

— Головні змагання для будь якого спортсмена – Олімпіада. Про участь та перемогу на ній має мріяти кожен, хто займається у якійсь спортивній секції. Харківщина має відрядити 30 спортсменів на Олімпіаду. Їх потрібно не лише виховати, але й усіляко підтримувати, бо це престиж не лише нашого регіону, але й усієї України.

Також Віктор Христоєв поскаржився, що багато з харківських олімпійців, навіть після отриманих медалей, не отримують належної уваги у місцевої влади.

Також слід виділити виступ Дениса Ткачева – спеціаліста із залучення зарубіжних донорів-грантодавців. Він вважає, що за правильного підходу гранти можуть вплинути на розвиток спорту у Харківській області. Зокрема на розвиток інфраструктури.

— Для отримання грантів потрібно розвивати «проектне мислення». Тобто навчитися розробляти дієві проекти, що привернуть увагу зарубіжних донорів, — наголошує він.

Інші спікери теж привертали увагу слухачів до маркетингової складової спорту. На їх думку на Харківщині у цьому напрямку ще є над чим працювати.

Загрузка…